miercuri, septembrie 20, 2017

Aperitiv cu brânză și măsline

Ingrediente:

  • 300 gr făină albă
  • o jumătate de linguriță sare
  • o lingură de smântână
  • 50 gr unt
  • 7 gr drojdie uscată
  • o linguriță de zahăr
  • apă caldă (cât cere aluatul)
  • 200 gr brânză dulce de văcuță sau de urdă, după gust
  • 200 gr cașcaval afumat ras
  • 3 ouă
  • 200 gr măsline fără sâmbure


Preparare aluat:
Freci bine drojdia cu zahărul, cu puțină apă caldă și o lingură de făină, astfel încât să formezi o compoziție de  consistența smântânii. O lași să crească puțin.
Amesteci făina cu  sarea.
Adaugi în făină crema de drojdie, smântâna și untul tăiat bucățele și începi să frămânți, adăugând câte puțină apă caldă, până când aluatul se leagă și devine omogen și elastic.
Lași aluatul să crească, timp de 20 - 30 de minute.

Preparare cremă:
Amesteci bine brânza de văcuță cu ouăle și cașcavalul.
Sărezi și pipărezi după gust.
Încorporezi  măslinele în crema astfel obținută.

Împarți aluatul în două  și întinzi două foi potrivit de subțiri.
Așezi prima foaie într-o tavă rotundă unsă cu puțin unt.
Acoperi uniform cu jumătate din cantitatea de cremă.
Așezi deasupra a doua foaie de aluat.
Acoperi cu crema rămasă.

Preîncălzești cuptorul la 180 °C.
Lași totul să se coacă timp de 25 - 30 de minute.


Poftă bună !