sâmbătă, februarie 20, 2016

Prăjitură cu morcov



 Ingrediente pentru prăjitură:
  •      200 gr făină albă
  •      250 gr unt     
  •      150 gr zahăr brun
  •       6 ouă
  •      4 morcovi daţi pe răzătoare
  •      1 pliculeț praf de copt
  •       sucul și pulpa unei portocale
  •       100 gr alune
  •       100 gr stafide
  •        ½ linguriță praf de scorţişoară
  •       un praf de sare

Ingrediente pentru glazură:
  •        4 linguri de mascarpone
  •        2 linguri de brânză dulce de văcuță
  •        100 gr zahăr pudră
  •        sucul și pulpa unei limete


Preparare:
Preîncălzești cuptorul la 180 °C.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt pe care o ungi cu puțin unt.
Bați untul cu zahărul, până când zahărul se dizolvă.
Adaugi la crema de unt gălbenușurile, unul câte unul și le încorporezi bine, bine.
Amesteci în făină praful de sare, praful de copt și praful de scorțișoară și mai apoi  o încorporezi în crema de unt, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
Adaugi la compoziția astfel obținută, morcovii rași, portocala, stafidele și jumătate din cantitatea de alune.
Separat bați spumă albușurile cu un praf de sare.
Încorporezi spuma de albușuri în compoziție.
Torni compoziția în tava pe care ai pregătit-o la început și o dai la cuptor pentru aproximativ 40 – 45 de minute. Pentru a te asigura că este coaptă poți face testul scobitorii atunci când prăjitura a crescut frumos și a devenit aurie.
Între timp prepară glazura amestecând brânza cu zahărul pudră, limeta și crema mascarpone.
După ce scoți prăjitura din cuptor, las-o sa se racorească timp de 5 – 10 minute în tavă, după care o glazurezi și presari deasupra restul de alune.

Poftă bună !