duminică, februarie 21, 2016

Paste cu dovlecei



Ingrediente:
  • 500 gr paste 
  • 250 gr şuncă
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smântână
  • sare, piper

Preparare:
Tai ceapa mărunțel şi o dai la călit în ulei.
Tai şunculița cubulețe şi o adaugi peste ceapă.
Aşezi la călit peste ceapă şi şunculiță, dovleceii, tăiați feliuțe subțiri.
Dregi din sare şi piper şi laşi la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
Separat pui la fiert 3 - 4 litri de apă cu o lingură generoasă de sare.
Când apa dă în clocot pui la fiert pastele.
Când sunt fierte “al dente”, iei pastele  de pe foc, le scurgi de apă şi le adaugi, fierbinți,  peste dovlecei.
Adaugi smântâna şi amesteci totul.
După încă un minut la foc molcom totul este gata.


Poftă bună !