miercuri, februarie 24, 2016

Pâiniță de turtă dulce


Chiar dacă este un dulce preparat mai ales de Craciun, poți să o pregătești ori de câte ori simți nevoia să te înconjori de aroma și răsfățul sărbătorilor.



Ingrediente:
  • 250 gr făină albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 pliculeț praf de copt pentru dulciuri
  • 3 lingurițe scorțișoară (praf)
  • un vărf de cuțit cuișoare măcinate
  • 150 gr unt
  • 4 linguri zahăr brun
  • 4 linguri miere de albine
  • 2 ouă
  • 1 ceașcă de lapte călduț
Preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Unge o tavă cu unt.
Amestecă făina cu praful de copt, sarea, praful de scorțișoară și praful de cuișoare.
Separat bate spumă untul cu zahărul.
Încorporează mierea și mai apoi ouăle.
Adaugă laptele și omogenizează totul.
Adaugă la crema astfel obținută, amestecul de făină și mixează totul până când compoziția este omogenă.
Toarnă compoziția în tava unsă cu unt și las-o la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 de minute.
Pentru a te asigura că este coaptă, poți face testul scobitorii. Înțepi, adică, pâinița, mai pe la mijloc, cu o scobitoare și dacă aceasta iese uscată, înseamnă că este coaptă. Dacă pe scobitoare rămân firimituri umede de compoziție, înseamnă că pâinița nu este coaptă și mai trebuie să stea la cuptor pentru încă 5 - 7 minute.
După ce scoți turta dulce din cuptor, o lași în tavă să se răcorească puțin și o pudrezi cu un amestec de zahăr și cacao dulce (1/2 linguriță de cacao dulce la 2 linguri de zahăr).
Când o scoți din tavă o poți tăia cubulețe sau feliuțe după cum preferi.



Poftă bună !