vineri, decembrie 11, 2015

Călătoriile unui gurmand

Ce bunătăți forfotesc prin cratițele bucătarilor noștrii ? Și ce arome răspândește blogosfera românească ? Pentru a afla răspunsurile la aceste  întrebări, am pornit într-o călătorie virtuală. Și am descoperit astfel, bloguri deosebite, rețete delicioase şi oameni valoroși.  
Am citit  rețetele lor cu mult interes, mi-am suflecat mânecile şi am pregătit în bucătăria mea unele dintre ele. Și am fost mai mult decât mulțumită de rezultat.
Dacă vrei să mă urmezi, vino cu mine în această călătorie virtuală, în care îți voi prezenta astăzi, trei dintre acești bloggeri deosebiți. Cu permisiunea lor, să intrăm așadar în bucătăriile pline de bunătăți.Primele arome ne îmbie dinspre  Retete Angela .
Și voi începe cu sarmalele sale delicioase. Folosește varză pusă la murat cu mânuțele sale și explică toți pașii necesari pentru prepararea sarmalelor, cu multă răbdare. Și tare sunt reușite, aromate, migălos împachetate și frumos rânduite în șiruri ordonate scăldate în sos.
Și are Angela niște ciorbite fără egal.
Nu vei putea rezista  ciorbei de fasole . Am pregătit ciorbița aceasta și toți cei ce au gustat din ea au avut doar cuvinte de laudă. De fapt și de drept nu au “gustat” ci au mâncat cu mare poftă. Și nu prea aveau timp de multe cuvinte ci, mai degrabă, scoteau exclamații admirative, fiind mult prea ocupați cu mânuirea lingurilor.
O altă delicatesă, minunat prezentată de Angela este  ciorba de perisoare.
Hrănitoare și bogată, nu am nici o îndoială că te va lăsa fără cuvinte.
Dar stai să vezi ce minunății de aperitive pregătește Angela.
Am să-ți enumăr doar câteva, cum ar fi: cosuletele cu ciuperci , ficatei cu bacon , ciupercile umplute sau chiftelutele. Toate sunt delicioase. Este greu să alegi între una și alta, însă lasă-te cucerit de arome, urmează indicațiile Angelei și rezultatul va fi mereu unul de excepție.
Mai sunt multe de povestit, deoarece blogul Angelei este bogat și aici nu am prezentat decât o mică parte a rețetelor sale, însă o vom mai vizita.

Dar stai puțin ! De unde vine aroma asta îmbietoare de salvie, rozmarin și grătare pantagruelice ?  Păi dinspre blogul lui Cristian Borod. De unde altundeva ?
Dacă iubești gratarele, afumaturile și fripturile, de pasare, de peste sau de porcut, atunci aici este locul tău.
Bucatarul Maniac  te cucerește prin bogăția și varietatea rețetelor și prin modul în care, meticulos și așezat, prezintă fiecare delicatesă.
Fotografiile cu care însoțește prezentarea rețetelor sunt spectaculoase și au darul de a stârni pofta cititorilor.
Nici nu știu despre care rețetă să-ți vorbesc mai întâi, deoarece toate sunt una mai delicioasă decât alta. Insă, dacă ai invitați și vrei să-i lași fără cuvinte, prepară atunci Saltinbocca alla Bucătar Maniac.
O alta capodoperă preparată de către Cristian, este Pita picurata cu clisa si cambozola. Nimeni nu poate refuza o porție.
Dificil va fi să te hotărăști  care salata vei alege, deoarece toate sunt îmbietoare.
Și toate acestea le poți însoți cu Paine cu semințe, Pâine coaptă la grătar sau Pâine rustică pe piatră.

Și după toate aceste bunătăți, a venit și rândul dulciurilor și al prăjiturelelor.
Să vizităm așadar blogul  Danei Burlacu Visternicu. Plin de culoare și parfum, te întâmpină cu prajiturici, fursecuri, tarte, cupcakes și torturi.
Ei bine, dintre toate aceste parfumate bunătăți, pe care să o alegem ? Toate stârnesc interesul pofticioșilor. Prajitura Chic este atât de delicioasă și arată atât bine. Parfumul portocalelor și ciocolata catifelată o fac irezistibilă.
Cum se apropie Crăciunul, poți încerca Biscuiții pentru Crăciun sau Fursecurile crocante cu ghimbir. Delicioase si delicate opere de arta.
Și dacă te gândești la zicala “La plăcinte înainte … “, te sfătuiesc să nu treci cu vederea Plăcinta cu prune și Plăcinta cu cireșe. Iar pentru zile de sarbatoare, iata un tort de sarbatoare: Tort cu portocale rosii.

Cum ți-a plăcut călătoria noastră ?
Și Rețete Angela și Bucătar Maniac și Prăjiturici au mult mai multe  rețete decât cele pe care le-am prezentat aici. Cu pricepere și migală, bucătarii aceștia pricepuți pregătesc tot felul de bunătăți. Felul în care prezintă rețetele, cititorilor lor, arată nu doar măestrie în bucătărie ci și pasiune.
Le vom mai face și alte vizite atrași de savoare și bun gust.