joi, octombrie 29, 2015

Știucă la cuptor

Un pește delicios care poate fi pregătit în multe feluri, se însoțește
de minune cu legumele și dacă-i așezi alături un vin bun și o
mămăliguță, devine o adevărată capodoperă. Aceasta este știuca.
Pentru a prepara rețeta aceasta, vei avea nevoie de:
  • 2 știuci (eu am folosit 2 de aproximativ 600 - 700 gr fiecare)
  • 3 pahare de vin alb sec
  • 1 pahar de ulei
  • 2 cepe mărișoare
  • 7 - 8 roșii cherry
  • 2 morcovi
  • 4 - 5 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță boabe de piper
  • câteva cuișoare
  • o rămurică de rozmarin
  • 2 - 3 frunze de dafin
  • 2 - 3 frunze de salvie

Preparare:
Cureți și tai în porții porivite știucile.
Le așezi într-o tavă încăpătoare.
Așezi în tavă, peste pește, legumele tăiate feliuțe.
Acoperi cu ulei și vin.
Adaugi aromatele.
Dai tava la cuptor, pentru aproximativ 30 de minute, la 200°C.
Poftă bună !