joi, octombrie 08, 2015

Prăjitură de ciocolată cu dulceață de portocale


Se pregăteşte cu uşurință şi într-un timp relativ scurt. Nu ai nevoie de multe 
ingrediente însă rezultatul este o prăjitură deosebită, aromată şi fragedă.



Ingrediente:
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 1 cană de cacao
  • 5 linguri fulgi de ciocolată
  • 150 gr unt
  • 1 cană de făină albă
  • 8 ouă
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 4 linguri rom de calitate
  • 1/2 linguriță de sare
  • 200 gr dulceață de portocale
  • frişcă pentru a “îmbrăca” prăjitura
Preparare:
Amesteci făina cu sarea.
Tai untul şi ciocolata bucățele şi le topeşti la bain marie, amestecând până se
omogenizează bine.
Într-un castron încăpător amesteci cu ajutorul unui mixer zahărul pudră, cacaua
şi compoziția de unt şi ciocolată.
Încorporezi, pe rând ouăle.
Adaugi făina, în ploaie, amestecând cu grijă, pentru a obține o compoziție omogenă
şi fără cocoloaşe.
Adaugi romul şi încorporezi fungii de ciocolată.
Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin unt.
Aşezi tava în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Laşi la copt pentru aproximativ 30 de minute.
După ce este coaptă, laşi prăjitura să se răcească bine, după care o tai pentru a
obține două felii egale.
Ungi una dintre felii cu dulceața de portocale.
Aşezi deasupra cea de a doua felie.
Îmbraci totul într-un strat generos de frişcă.

Poftă bună !