miercuri, iulie 01, 2015

Vinete la cuptor

O mâncărică simplă şi fără multe pretenții. Pur şi simplu pui în cuptor câteva bunătăți oferite cu generozitate de către vară în zilele acestea  fierbinți.

Ingrediente:
  • 3 vinete dolofane
  • 3 cartofi
  • 1 ceapă mai mărişoară
  • 3 roşii bine coapte
  • 2 tulpini de țelină
  • 2 morcovi
  • 1 cană de suc de roşii
  • 1 cană de smântână
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • o linguriță boabe de piper negru
  • sare şi piper după gust

Preparare:
Cureți vinetele, cartofii, ceapa, roşiile şi morcovii şi le tai în feliuțe rotunde.
Presari feliile de vinete cu sare şi le laşi aproximativ 20 de minute la o parte să iasă sucul amărui, după care le clăteşti cu apă rece.
Cureți tulpinile de țelină şi le tai în lung astfel încât să obții fâşii nu prea groase.
Într-o tavă aşezi straturi din felii intercalate de vinete, cartofi, ceapă, roşii şi morcovi.
Presari peste ele boabele de piper şi aşezi fâşiile de țelină.
Dregi din sare şi piper.
Torni peste toate acestea sucul de roşii, uleiul şi smântâna.
Dai tava la cuptor.
După aproximativ 35 de minute la 200 °C, mâncărica este gata.

Poftă bună !