sâmbătă, iulie 04, 2015

Pui aromat

Cum afară-i tare cald, nu ai mare tragere de inimă să stai prea mult pe lângă oale ce clocotesc şi cuptoare încinse. Însă ai avea poftă de ceva care să fie în acelaşi timp şi consistent şi uşurel şi rapid de preparat.
Atunci hai să pregătim nişte pulpițe aromate de pui.

Ingrediente:
  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 lămâie fără coajă
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 3 tulpini de țelină
  • 1 ceapă nu prea mare
  • 1/2 linguriță oregano (uscat)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 3 - 4 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper dupa gust
Preparare:
Cureți şi tai feliuțe ceapa morcovii, cartofii, țelina şi lămâia.
Aşezi într-o cratiță straturi din toate acestea împreună cu pulpițele de pui.

Dregi din sare şi piper. Presari cu oregano.
Torni deasupra uleiul si vinul alb.
Dai totul la cuptor. 
În 35 - 40 de minute la 200 °C totul este gata.
Simplu şi gata cât ai zice “pui” nu-i aşa ?


Poftă bună !