marți, iulie 07, 2015

Prăjitură cu brânză de văcuță


Ca să fiu sinceră, eu ador toate prăjituricile şi plăcințelele care au în compoziție brânză, fie ea dulce sau sărată. De aceea experimentez multe rețete de acest fel.
Iar prăjiturica despre care-ți voi povesti acum, este una dintre cele mai fragede.

Ingrediente:
  • 500 gr brânză dulce de văcuță
  • 250 gr făină albă
  • 150 gr zahăr tos
  • 1 plic praf de copt
  • 4 ouă
  • 250 gr stafide
  • 4 linguri rom bun
  • 1 tabletă de ciocolată cu lapte (100 gr)
  • puțin unt pentru ungerea tăvii

Preparare:
Într-un vas încăpător amesteci bine brânzica cu zahărul.
Adaugi gălbenuşurile şi omogenizezi bine.
Adaugi făina în care ai amestecat în prealabil praful de copt şi mixezi  bine pentru a obține o compoziție omogenă.
Separat bați spumă tare albuşurile.
Încorporezi cu grijă albuşurile spumă în compoziție.
Adaugi stafidele şi romul.
Torni compoziția astfel obținută într-o tavă unsă cu unt.
Separat topeşti ciocolata la bain-marie.
Torni ciocolata topită peste compoziție.
Dai tava la cuptor.
La 180°C prăjitura are nevoie de aproximativ 30  - 35 de minute pentru a fi gata.
Laşi prăjitura să se răcească înainte de a o tăia.

Poftă bună !