luni, iulie 27, 2015

Choux aperitive cu macrou


Sunt gustoase şi se pregătesc destul de uşor şi de rapid.
Începem cu pregătirea choux-urilor.


Ingrediente (pentru circa 18 choux-uri):
  • 250 ml apă
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 150 gr făină albă
  • 4 ouă
Preparare:
Într-o cratiță pui la fiert apa împreună cu untul şi un praf de sare.
Când apa începe să fiarbă iei cratița de pe foc, adaugi făina în ploaie şi amesteci energic cu ajutorul unei linguri de lemn.
Pui iarăşi cratița pe foc mediu şi amesteci până când compoziția se desprinde de pereții cratiței şi începe să sfârâie.
Dai cratița la o parte de pe foc.
Când compoziția s-a răcorit, începi să încorporezi ouăle, unul câte unul.
Trebuie să amesteci bine şi să adaugi oul următor doar atunci când oul precedent a fost bine încorporat în compoziție.
Când compoziția a devenit fină, omogenă şi formează aşa numitul “moț”, este gata de copt.
Preîncălzeşti cuptorul la 180°C.
Cu ajutorul unui posh formezi gogoşele de aluat, puțin mai mărişoare decât o nucă, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puțin unt.
Dai tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Pregătirea umpluturii.
Ingrediente:
  • 60o gr macrou
  • 1 ceapă mărişoară
  • 2 pahare vin alb sec
  • 1/2 pahare ulei de măsline
  • 3 frunze dafin
  • 2 - 3 cuişoare
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • un praf de sare
  • piper după gust
  • 2 roşii mărişoare, bine coapte
Preparare:
Tai şi cureți macroul dând la o parte oasele, şira spinării, aripioarele şi codițele.
Aşezi bucățile de macrou la fiert împreună cu vinul, uleiul şi sarea.
După primele clocote adaugi cuişoarele, frunzele de dafin şi cimbrul şi laşi să fiarbă înăbuşit.
Tai ceapa mărunțel şi o pui la rumenit în puțin ulei de măsline.
Când s-a înmuiat adaugi roşiile tăiate şi curățate de coajă.
Când peştele este bine fiert, îl scoți într-un bol şi îl amesteci bine, bine cu ceapa şi roşiile rumenite.
Dregi din sare şi piper.


Tai câte un buzunăraş in fiecare choux şi introduci în ele umplutura de macrou.


Poftă bună !