sâmbătă, iunie 27, 2015

Salam de biscuiți

Un dulce simplu de pregătit, care nu cere nici mult efort şi nici multe ingrediente. Dar văd că mânuțe pofticioase fac să dispară feliuțele de pe platou, aşa că mă grăbesc să-ți scriu rețeta în speranța că mai prind şi eu ceva.
Ingrediente:
  • 500 gr biscuiți simpli
  • 250 gr nuci
  • 250 gr stafide
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte dulce
  • 4 linguri zahar tos 
  • 5 linguri  cacao
  • 5 linguri rom
Preparare:
Usuci miezul de nucă în cuptorul încins, aproximativ 10 minute şi mai apoi îl toci mărunțel.
Zdrobeşti-rupi  biscuiții.
Într-o crăticioară pui la fiert laptele şi dizolvi în el zahărul. Adaugi untul şi amesteci încetişor până se topeşte. Încorporezi cele 5 linguri de cacao şi când sosul acesta a devenit omogen îl laşi să se răcorească.
Într-un vas încăpător amesteci biscuiții cu stafidele, miezul de nucă mărunțit şi romul. Adaugi sosul dulce şi amesteci toată compoziția astfel obținută.
Pe foi de celofan formezi din compoziție suluri mai grosuțe sau mai subțiri, după cum doreşti să-ți iasă feliuțele mai mari sau mai mici.
Rulezi bine şi legi capetele salamului.
Laşi la frigider să se răcească şi să se întărească bine. Sunt suficiente 3 - 4 ore.

Poftă bună !