duminică, iunie 21, 2015

Ruladă din pulpă de porc

Este fragedă si bogată în aromă. Poți să o însoțeşti cu legume coapte pe grătar, cu murături sau cu o proaspătă salată de verdețuri. Merge bine şi lângă un boț fierbinte de mămăliguță.
Ingrediente:
  • o bucată frumoasă de pulpă de porc
  • 4 - 5 căței de usturoi
  • 2 - 3 lingurițe amestec uscat de rozmarin, salvie şi cimbru
  • 2 - 3 lingurițe boia de ardei dulce
  • 250 gr pulpă de roşii
  • 1 pahar de vin alb sec
  • sare
  • piper negru
Preparare:

Începe prin a tăia carnea, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, în lungul bucății de pulpă, în aşa fel încât să obții o fâşie de carne pe care mai apoi o vei putea rula.
Curăță şi taie usturoiul feliuțe.
Presară fâşia de carne cu usturoi, sare, piper, boia, rozmarin, salvie şi cimbru.
Rulează carnea şi presară rulada astfel obținută cu restul de boia, piper si aromate uscate şi aşează totul într-o tavă cu pereți înalți.
Adaugă pulpa de roşii şi vinul.
Dă tava la cuptor, la 200 °C.
Din când în când toarnă peste ruladă sos din tavă.
În aproximativ 40 de minute este gata.

Poftă bună !