miercuri, iunie 03, 2015

Pui la cuptor cu cartofi şi brânză

Pieptul de pui pregătit la cuptor, însoțit de brânză şi de condimentele potrivite, devine suculent şi gustos. Nici cei ce consideră că pieptul de pui este o carne prea uscată nu vor refuza o porție.
Ingrediente:
  • 2 piepți de pui
  • 3 roşii
  • 3 căței de usturoi
  • 6 cartofi
  • 300 gr caş
  • 1 cană de smântână
  • 1 pahar de vin alb
  • 4 - 5 linguri de ulei
  • 1 linguriță boabe piper
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță cimbru
  • sare după gust
Preparare:
Tai pieptul de pui în felii nu foarte subțirele.
Tai roşiile şi usturoiul feliuțe rotunde.
Aşezi într-o tavă încăpătoare feliile de pui intercalate cu feliile de roşii.
Presari puiul cu usturoi, chimen, cimbru, piper şi sare.
Torni peste pui uleiul, vinul şi adaugi şi un pahar de apă.
Dai tava la cuptor, la 200 °C.
După aproximativ 15 minute scoți tava din cuptor, adaugi deasupra puiului cartofii tăiați feliuțe, apoi caşul ras şi smântâna.
Dai iarăşi tava la cuptor şi laşi să forfotească până când prinde o crustă rumenă.


Poftă bună !