duminică, iunie 07, 2015

Plăcintă cu legume şi porumb dulce

O plăcintă, cred eu, potrivită pentru zilele acestea calde. Fără prea multe comentarii, iată cum poți să o pregăteşti.
Ingrediente pentru aluat:
  • 500 gr făină albă
  • 40 gr drojdie
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare
  • apă caldă atât cât cere aluatul
Preparare aluat:
Desfaci drojdia în puțină apă caldă, împreună cu o linguriță de zahăr şi o lingură de făină.
Într-un bol amesteci sarea cu făina, drojdia şi uleiul şi începi să frămânți aluatul. Adaugi câte puțină apă călduță şi frămânți până când aluatul devine elastic şi nu se mai lipeşte de mână.
Laşi aluatul să dospească.

Ingrediente umplutură:
  • 1 ceapă
  • 1 cană suc de roşii
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 3 roşii
  • 250 gr porumb dulce
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 7 - 8 frunze de busuioc
  • 1 linguriță boia de ardei
  • sare şi piper după gust

Preparare umplutură:
Tai ceapa fin şi o pui să se înmoaie puțin, pe foc molcom, în 4 - 5 linguri de ulei de măsline.
Tai vânăta, dovlecelul şi roşiile in  feliuțe subțiri şi le adaugi peste ceapă. Stingi cu suc de roşii, adaugi boiaua de ardei, dregi din sare şi piper şi laşi să forfotească aproximativ 5 minute. Iei de pe foc şi adaugi porumbul şi apoi pătrunjelul şi busuiocul tăiate mărunt.
Împarți aluatul în două şi întinzi două foi.

Aşezi prima foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei de măsline.
Umpli foaia cu amestecul de legume şi porumb şi acoperi cu cea de a doua foaie.
Cu ajutorul unei furculițe faci găurele în foaia de aluat şi o ungi cu puțin ulei de măsline.
Bagi plăcinta la cuptor.
Pentru a fi gata are nevoie de aprovimativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C.

Poftă bună !