duminică, iunie 14, 2015

Pici all’aglione



Îți plac pastele ? Dacă raspunsul este “da”, încearcă această rețetă. Este specifică regiunii italiene Toscana şi este uşor de preparat.
Însă, pe cât se prepară de rapid şi de uşor, pe atât de delicioasă este.

Ingrediente:
  • 350 paste Pici
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 5 - 6 roşii bine coapte
  • un ardei iute
  • sare după gust

Preparare:
Cureți cățeii de usturoi şi îi zdrobeşti ca pentru mujdei, după care îi pui la rumenit în uleiul de măsline, la foc molcom. Nu trebuie să se prăjească ci doar să se înmoaie.
Speli roşiile şi le opăreşti,  le decojeşti, le tai cubulețe şi le  pui şi pe ele la rumenit peste usturoi.
Dregi din sare.
Cureți ardeiul iute de semințe şi îl tai mărunțel.
Arunci ardeiul peste roşii şi usturoi şi laşi totul să forfotească la foc mic aproximativ 15 - 20 de minute.
Între timp, într-o oală încăpătoare, pui la fiert apa.
Nu uita sa adaugi sare.
Când apa clocoteşte, pui pastele la fiert pentru 15 - 18 minute.
Scurgi pastele şi torni peste ele sosul fierbinte.
Se servesc bine calde.

Pofta buna !