sâmbătă, mai 16, 2015

Vinete umplute




Gustoase şi bogate în mireasmă, se pregătesc uşor şi fac cinste unui prânz alături de prieteni. Mai adaugi lângă ele un pahar de vin, galben-miere sau roşu-rubin, căci rețeta este generoasă şi răsfățu-i gata.

Ingrediente:
  • 4 vinete tinerele şi grăsuțe
  • 500 gr carne tocată de porc
  • 2 ceape
  • 2 ardei graşi
  • 3 linguri de orez
  • o crenguță de cimbru
  • o legătură de mărar
  • câteva frunze de dafin
  • 1 cană de suc de roşii
  • 1 cană de smântână
  • sare şi piper după gust
  • 1/2 linguriță semințe de coriandru
  • 1 pahar de vin alb
Preparare:
Cureți vinetele de cozi, le tai în lung şi le scoți uşurel miezul.
Tai mărunt o ceapă şi un ardei gras şi le pui la rumenit în ulei.
Adaugi peste acestea orezul şi mai apoi carnea tocată.
Căleşti totul la foc molcom, după care,  adaugi sucul de roşii şi laşi să forfotescă cam 10 minute. Dregi din sare şi piper, adaugi mărarul tăiat fin şi smântâna.
Cu această compoziție umpli vinetele şi le aşezi într-o cratiță cu puțin ulei. De preferat ulei de măsline că ies mai parfumate.
Printre vinete aşezi în cratiță o ceapă tăiată urechiuşe, un ardei tăiat fâşii, miezul vinetelor, frunzele de dafin, semințele de coriandru şi crenguța de cimbru.
Acoperi cu două căni de apă şi un pahar de vin alb.
Dai cratița la cuptor şi laşi totul să forfotescă timp de 30 - 35 de minute.
Poftă bună !