miercuri, mai 20, 2015

Pulpa de vițel în sos

Rețeta aceasta va obține o notă bună chiar şi de la cei ce nu apreciază în mod deosebit carnea de vită.

Ingrediente:
  • 600 - 700 gr pulpă de vițel tăiată în feliuțe subțirele
  • o crenguță de rozmarin
  • o crenguță de cimbru
  • 2 cepe potrivite
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri de unt
  • 2 linguri de muştar
  • 2 cani smântână
  • 2 pahare de vin alb
  • 1 lingură de făină albă
  • piper verde
  • 1 linguriță de boabe de piper negru
  • câteva frunze de dafin
  • sare după gust
Preparare:
Intr-o tigaie cu pereți înalți pui la prăjit în puțin ulei cățeii de usturoi zdrobiți din cuțit şi feliile de vițel. Doar atât cât trebuie pentru a schimba culoarea, pentru a se rumeni puțin adică.
Scoți din tigaie usturoiul, torni peste carne vinul alb şi o ceşcuță de apă, adaugi crenguța de rozmarin şi cea de cimbru şi laşi sǎ forfotească înăbuşit aproximativ 10 minute. Dregi carnea din sare şi piper.
Separat pregăteşti sosul. Tai finuț ceapa şi o pui la călit în unt. Când ceapa devine aurie, adaugi făina şi amesteci astfel ca să se desfacă în unt. Adaugi muştarul şi continui să amesteci. Stingi cu smântână şi adaugi piperul, frunzele de dafin şi un praf de sare. Când sosul a devenit omogen îl torni în cratiță peste carne. Laşi să mai firfotescă la foc molcom 4 - 5 minute. Scoți din tigaie crenguțele de rozmarin şi cimbru.
Poftă bună !