luni, mai 25, 2015

Pască


Am experimentat mai multe rețete însă aceasta mi-a plăcut cel mai mult. Iese atât de fragedă şi de cremoasă încât ai vrea să o ai pe masă mai des. Nu doar la Înviere şi la Înălțare.
Trebuie doar să respecți câteva reguli simple şi vei vedea că aluatul creşte de mai mare dragul.


Ingrediente aluat:
  • 6 ouă
  • 500gr faina alba
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • 1 ceaşcă de zahăr
  • 1 ceaşcă de lapte
  • 250 gr unt
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • unt pentru uns tava
Preparare aluat:
Toate ingredientele pe care le foloseşti trebuie să aibă aceeaşi temperatură.
Incepi prin a pregăti o maia astfel: dizolvi zahărul în laptele călduț, adaugi drojdia şi 2 linguri de făină şi omogenizezi totul.
Amesteci făina cu sarea după care, adaugi în făină ouăle, maiaua, untul şi vanilia.
Începi să frămânți aluatul.
Dacă aluatul cere, mai adaugi puțină făină şi frămânți până când nu se mai lipeşte de mână.
Laşi aluatul să crească la loc ferit de curenți de aer rece.

Ingrediente cremă:
  • 200 gr brânză de văcuță
  • 200 gr urdă
  • 2 gălbenuşuri
  • 200 gr stafide
  • 100 gr smântână
  • 200 gr zahăr vanilat
  • esență de lămâie
Preparare cremă:
Trebuie doar să amesteci toate ingredientele. Simplu ! Nu-i aşa ?

Când aluatul a crescut frumuşel, îl împarți în 4 părți egale şi dintr-una întinzi o foaie nu prea groasă pe care o aşezi pe fundul tăvii, în prealabil unsă cu unt. Din celelalte părți împleteşti şuvițe nu prea groase. Torni crema peste foaia din tavă iar peste cremă aşezi şuvițele împletite în cruce. Ungi deasupra cu puțină miere şi dai la cuptor. Pentru a se rumeni bine are nevoie de aproximativ 40 - 45 de minute la 180 °C.