duminică, mai 17, 2015

Clătite


Ingrediente:
  • 2 căni făină albă
  • 6 ouă
  • 3 pahare lapte
  • 3 lingurițe zahăr
  • 4 lingurițe ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia, puțin … foarte puțin
Preparare:
Intr-un castron amesteci făina cu sarea, zahărul  şi praful de copt.
Adaugi ouăle şi laptele şi mixezi bine. 
Adaugi uleiul mixând continuu până când vei obține o compoziție fără cocoloaşe, de consistența unei smântâni subțiri.
Pui o tigaie la încălzit pe foc potrivit.
Ungi tigaia cu puțin ulei.
Cu ajutorul unui polonic torni din compoziție în tigaia încălzită, astfel încât să acoperi tot fundul tigăii cu un strat potrivit, nu prea gros.
Când clătita s-a rumenit uşurel este timpul să o întorci pe cealaltă parte.
Sfat: în cazul în care compoziția se îngroaşă puțin în castron, poți adăuga puțin lapte. Oricum ai grijă să amesteci compoziția din când în când, în aşa fel încât făina să nu rămână pe fundul castronului.

De ce să pregăteşti clătite ? Deoarece le poți umple cu orice doreşti tu, de la dulce la sărat. Sunt bune cu dulceață sau cu ciocolată, sunt bune cu urdă şi mărar, cu şunculiță şi caşcaval topit. Le poți stropi cu orice sirop doreşti.
Si poți să le dai ce formă preferi să te întâmpine pe masă la micul dejun.