duminică, aprilie 12, 2015

Macrou la cuptor




Stiu, ştiu ! Ai să-mi spui că macroul merge bine la grătar. Insă aşa cum este el grăsuț nici la cuptor nu se face de ruşine, ba dimpotrivă !

Ingrediente:
  • 4 bucăți macrou
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pahar apă
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • 1 - 2  lingurițe pătrunjel uscat
  • 1/2 linguriță coriandru
  • cateva boabe de muştar
  • 1 lămâie decojită
  • 1 roşie
  • 2 căței de usturoi
  • sare şi piper după gust
Preparare:
Cureți şi speli peştii. Presari bine macroul, pe toate părțile cu amestecul de condimente şi-l aşezi în tavă. Tai feliuțe lămâia, roşia şi usturoiul şi le aşezi peste peşte. Adaugi apa şi uleiul si dai tava la cuptor. La 180 °C, are nevoie de aproximativ 25 - 30 de minute pentru a fi gata. Pe la jumătatea timpului de copt, adaugi  în tavă şi vinul.


Poftă bună !