duminică, aprilie 26, 2015

Carnaciori in vin rosu

Câte feluri de cârnăciori sunt ? Mai grosuți sau mai subțirei, cu carne de porc, vițel, oaie, în diverse proporții si combinații, cu mai mult sau mai puțin usturoi şi aromați de îmbietoare amestecuri de miroase. Iar despre multele feluri în care se pot prepara, ce mai este de spus ? Sunt atât de generoşi încât merg la grătar, prăjiți, cu multe feluri de sosuri sau goi goluți şi tăvăliți prin mujdei.
Hai să vedem cum se descurcă dacă-i pregătim în vin roşu.

Pentru început trebuie să înțepi de câteva ori pielița cârnăciorilor pentru ca aceştia sa nu-ți plesnească în timpul preparării.
Aşezi cârnaciorii într-o cratiță potrivita … câți cârnăciori ? Păi asta numai pofta ta poate să hotărască ! 
Acoperi cârnăciori cu apă, cam de un deget.
Laşi să forfotească la foc molcom până când scade apa aproape de tot.
Acoperi de data aceasta cârnăciorii cu vin roşu.
Adaugi o jumătate de linguriță de coriandru, 1 - 2 frunze de dafin şi ceva boabe de muştar.
Laşi iarăşi să forfotească molcom.
Si când vinul a scăzut şi el, cârnaciorii sunt numai buni de mâncat.