duminică, martie 01, 2015

Rulouri cu sunca si legume



Rulourile astea poti sa le servesti ca aperitive reci dar sunt bune si calde. Sunt gustoase deoarece sunca, rosiile si ardeii grasi se simt tare bine invelite in aluatul asta fraged si aromat. Pentru a le pregati ai nevoie de aproximativ 30 - 40 de minute, iar pentru a le coace de alte 30 de minute.

Pentru aluat:
  • 500 gr faina alba
  • 1/2 lingurita sare
  • o nuca de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pahar de ulei de masline
  • 1 lingurita de oregano si rozmarin uscat
  • apa calda cat cere aluatul
Pentru umplutura ai nevoie de feliute subtirele de sunca sau pastrama, rosii, ardei grasi si de 5 - 6 lingurite seminte de susan.

Preparare:
Desfaci drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calda si o freci bine impreuna cu 1 - 2 linguri de faina.
Amesteci in faina sarea si aromele uscate, adaugi drojdia si incepi sa framanti.
In timpul framantatului adaugi putin cate putin si uleiul de masline.
Cand aluatul nu se mai lipeste de mana si a devenit omogen si elastic incepi sa intinzi fasiute late de 3 - 4 cm si nu prea grosute. Pe ele asezi apoi feliile de sunca, rosii si ardei si le presari cu seminte de susan.
Le rulezi mai apoi ca pe niste melcisori si le asezi in tava tapetata cu hartie de copt.
Le dai la cuptorul preincalzit la 200°C. Sunt gata in aproximativ 30 de minute.