miercuri, martie 04, 2015

Lasagne alla Bolognese



Acesta este unul dintre acele feluri de mancare ce nu are nevoie de
prea multa prezentare deoarece place tuturor. Eu, cel putin, nu am 
intalnit pe cineva care sa refuze o portie de lasagne. Nu sunt  greu 
de pregatit si poti sa le servesti in orice imprejurare. Te asigur ca vei 
avea succes.

Ingrediente:
  • 500 gr foi lasagne
  • 300 gr parmezan ras
  • 750 gr sos bechamel

Ingrediente pentru ragù:
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • 1 pahar de vin rosu
  • 100 gr sunculita taiata cubulete
  • 500 gr carne tocata (amestec vita si porc in parti egale)
  • 1 cana mare de supa de carne
  • 200 - 300 gr sos de rosii
  • 1 tulpina de telina
  • sare si piper dupa gust

Preparare:
Tai marunt ceapa si telina, razi morcovii  si le pui pe toate la prajit in uleiul amestecat cu unt.
Adaugi sunculita taiata cubulete mici si dupa ce toate acestea au sfarait putin, adaugi si carnea tocata. Lasi totul la prajit 2 - 3 minute la foc iute.
Adaugi paharul de vin, amesteci cu grija si mai apoi adaugi sosul de rosii, supa de carne, dregi din sare si piper si lasi sa forfoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand, cel putin 40 de minute.
Preincalzesti cuptorul la 180°C.
Ungi o tava cu unt.
Asezi apoi un strat de foi, le ungi cu sos bechamel, acoperi cu un strat de ragù peste care presari parmezan ras.
Continui sa asezi astfel strat peste strat iar la sfarsit acoperi totul cu un strat de parmezan.
Dai tava la cuptor pentru 40 - 50 de minute.

Pofta mare !