duminică, martie 08, 2015

Fasole facaluita



Fasole făcaluită sau fasole bătută, poti sa o chemi cum doresti că nu se supară. Este o mâncare consistenta si de dulce si de post. De dulce daca asezi langa ea niste cârnaciori sau niste sunculită pârpolită la foc vesel. Se insoteste bine cu mamaliguta dar nici cu painea nu se cearta, insa este obligatoriu sa-i asezi alaturi niste muraturi, gogosari sau castraveciori.

Ingrediente:
  • 500 gr fasole boabe
  • 2 cepe potrivite
  • 250 gr pulpa de rosii
  • 1 lingura  boia dulce
  • 250 gr ulei 
  • sare si piper dupa gust

Pui fasolea la fiert, intr-o oala incapatoare, impreuna cu putina sare.
Intre timp pui la calit cepele taiate, cat de fin este pe placul tau. Adaugi la calit si pulpa de rosii si boiaua dulce.
Cand fasolea a fiert bine, o scurgi de apa si o pasezi bine pana devine piure. Eu fac asta cu ajutorul mixerului. Freci bine piureul acesta cu un fir de ulei si potrivesti din sare si piper. Cand o asezi in farfurie o acoperi cu sosul de ceapa si rosii.

Pofta buna !