marți, martie 17, 2015

Cornuri pentru micul dejun



Ai timp puțin, tare puțin şi la magazine găseşti tot felul de gustărele, sărățele, dulciurele, deja preparate şi tare frumos ambalate.
Si atunci de ce să-ți bagi mânuțele in făină pentru a prepara cornurile astea ?
Deoarece lângă ceai, cafea sau lapte, dimineața, merge mai bine ceva proaspăt care nu conține coloranți, conservanți şi alți “anți”.
Deoarece poți să experimentezi umpluturi de toate felurile. Si mai dulci şi mai sărate.
Si mai sunt şi foarte simplu de făcut.
Te-am convins ? Hai să vedem !

Ingrediente:
  • 1 kg de faină albă
  • 500 gr margarină 
  • 3 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • aproximativ 17 gr drojdie
  • 1 fiolă esență de lămâie
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • apă calduță (cât cere aluatul)
Preparare:
Amesteci in făină sarea, drojdia frecată cu zahărul.
Incorporezi margarina şi esențele şi începi să frămânți aluatul, adăugând câte puțină apă, până când aluatul devine omogen, elastic şi nu se mai prinde de mână.
Intinzi foaie rotundă şi nu prea groasă, din care tai felii pentru fiecare corn.

Aşezi pe fiecare felie câte o linguriță de dulceață sau cremă de ciocolată după gustul tău.
Rulezi feliile pentru a obține cornurile şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Aşezi tava în cuptorul preîncălzit la 200 °C.
După aproximativ 25 - 30 de minute sunt gata.

Poftă bună !