marți, februarie 03, 2015

Vitel cu legume


Din carnea de vitel poti sa pregatesti o multime de mancaruri gustoase. Cea despre care-ti vorbesc acum este una dintre cele mai simple.


Ingrediente:
  • 600 - 700 gr carne de vitel (de preferat pulpa)
  • 7 - 8 cartofi
  • 3 rosii bine coapte
  • 3 tulpini de telina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
Pentru inceput tai fin ceapa si morcovul si le pui la prajit in ulei, la foc molcom. Arunci peste ele rosiile, curatate de pielita si taiate feliute si telina taiata si ea.
Pui apoi la rumenit peste toate astea si carnea taiata bucatele.
Lasi totul sa se caleasca putintel, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Cand a prins putina culoare, acoperi cu 2 cani de apa si lasi sa forfoteasca inabusit. Dupa 20 - 25 de minute adaugi cartofii taiati cubulete si dregi din sare si piper.
Mai amesteci din cand in cand sa nu scada sosul din cale-afara.
Cand au fiert si cartofii, mancarica este gata.

Pofta mare !