duminică, februarie 01, 2015

Snitele de pui


Cred ca fiecare gospodina are reteta sa  si modul sau de a prepara snitele. Sunt usor de pregatit si sunt gustoase. Mai adaugi langa ele un piure pufos si niste legume coapte si nu vad cine ar renunta sa manance bunatatea asta.

Ingrediente:
  • 2 piepti de pui dolofani, fara pielite si fara oase
  • 3 oua marisoare
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de pesmet
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat fin
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita salvie tocata fin
  • sare si piper dupa gust
Preparare:
Tai pieptul de pui in feliute subtirele.
Intr-un castron bati bine, bine ouale si incorporezi cu grija faina, pesmetul si toate aromele.
Scufunzi feliile de piept de pui in sosul obtinut si le lasi sa se odihneasca acolo pentru 5 - 10 minute.
Le prajesti apoi in ulei. Nu trebuie sa le prajesti prea tare. Daca ai taiat feliutele de pui destul de subtiri, vor fi gata repede.

Piureul de cartofi este gata inca si mai repede. Este suficient sa fierbi 6 - 7 cartofi maricei, taiati cubulete. Cand sunt gata fierti, scurgi apa si zdrobesti cartofii alaturi de 150 - 200 gr unt si o cana de lapte caldut. Ai aruncat o lingura de sare in apa de fiert, asa-i ?

Aduna de prin camara si din frigider ceva legume si zarzavaturi. Pot sa fie ele ardei, dovlecei, castraveciori, rosii sau ciupercute, le cureti si le tai feliute. Mai apoi le lasi sa sfaraie 10 - 15 minute in ulei de masline, la foc molcom, alaturi de putin marar si patrunjel.

Asta-i tot. Pofta mare !