duminică, februarie 08, 2015

Prajitura cu ciocolata si nuca


Da ! Prajitura cu ciocolata, multa, multa. Deoarece este cremoasa si parfumata. Deoarece ciocolata coloreaza in roz o zi cenusie si friguroasa de februarie.

Ingrediente blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri faina alba
  • 400 gr miez de nuca
  • 5 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un praf de sare
Ingrediente crema:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 350 gr ciocolata menaj
  • esenta de rom
Preparare:
Bati spuma albusurile. Adaugi treptat zaharul si bati pana cand acesta se topeste. Incorporezi mai apoi galbenusurile, faina in ploaie, cele 5 linguri de cacao, bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie si esenta de rom. Vei obtine o compozitie omogena la care adaugi miezul de nuca taiat maruntel.

Tapetezi tava in care vei coace prajitura cu foaie de copt unsa cu putin unt.

Separat pregatesti crema astfel: topesti la foc molcom untul si ciocolata, adaugi zaharul pudra si omogenizezi bine. Iei de pe foc si adaugi esenta de rom.

Torni compozitia pentru blat in tava, deasupra ei torni crema si dai la cuptorul preincalzit la 180°C. Este gata in aproximativ 20 - 25 de minute.