vineri, februarie 13, 2015

Placinta cu carne



Este o reteta tare simpla, cu putine ingrediente insa tare gustoasa si satioasa. Ai nevoie de maxim 20 - 25 de minute pentru a o pregati si de 30 - 35 de minute pentru a o coace.


Ingrediente pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • drojdie (cat o nuca)
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 gr untura de porc
  • apa cat cere aluatul
Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata (amestec de vita si porc)
  • 250 gr pulpa de rosii
  • 1 ceapa marisoara
  • 3 oua
  • 1/2 pahar de vin alb
  • sare, piper, rozmarin si salvie (uscate) dupa gustul fiecaruia

Preparare
Incepi prin a pregati aluatul amestecand toate ingredientele si adaugand treptat apa calduta. Trebuie doar sa framanti bine coca pana cand nu se mai lipeste de mana.
Imparti aluatul in doua parti egale si din acestea intinzi doua foi nu prea groase.
Pentru a obtine umplutura tai maruntel ceapa si amesteci bine toate ingredientele.
Sarezi si piperezi dupa gust.
Tapetezi o tava cu hartie de copt.
Asezi prima foaie de aluat si o acoperi cu un strat uniform de umplutura.
Acoperi cu a doua foaie si inchizi capetele. Nu uita sa faci gaurele in foaia ce acopera compozitia.
Dai tava la cuptor (preincalzit la 200°C) si o lasi sa se coaca timp de 30 - 35 minute.

Pofta mare !