joi, ianuarie 08, 2015

Tiramisù



Pe cat de bun, pe atat de simplu de preparat. 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 7 oua  proaspete
  • 200 gr zahar
  • 400 gr piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • cacao
  • cafea tare (atat cat trebuie pentru a insiropa piscoturile)
  • 2 lingurite rom
Preparare:
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza bine galbenusurile cu jumatate din zahar. Cand zaharul s-a topit adauga toata cantitatea de mascarpone si continua sa mixezi. Separat bate  spuma albusurile cu restul de zahar.
Amesteca apoi albusurile spuma si crema de galbenusuri pana cand vei obtine o compozitie  consistenta si omogena.




Aseaza in tava primul strat de piscoturi si insiropeaza bine cu cafeaua in care ai adaugat in prealabil romul.






Acopera apoi piscoturile cu un strat de crema.



Pudreaza cu cacao.



Procedeaza in acelasi fel si cu al doilea strat de piscoturi.

Pudreaza si ultimul strat cu cacao.


Lasa tava la rece macar 1 - 2 ore inainte de a servi.




Pofta buna !