vineri, ianuarie 02, 2015

Uscatele Minciunele





Minciunele sau uscatele, poti sa le numesti cum vrei. Sunt usurele, sunt dulci, sunt simplu de facut si merg tare bine alaturi de un pahar de kefir.


Ingrediente:          500 g făină, 3 oua, 3 linguri zahar, aproximativ 75 ml apa, 1 praf de sare, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu suc de lamaie, esenta de vanilie, ulei pentru prajit, zahar pudra pentru servit.
Cum se prepara:
Amesteci  sarea si bicarbonatul in faina, adaugi ouale, intregi, apoi zaharul si esenta de vanilie. Incepi sa framanti incetisor, adaugand treptat apa, atat cat cere aluatul. Framanti apoi pana cand aluatul devine elastic si potrivit de tare.
Pe o suprafata presarata cu faina intinzi cu sucitorul dreptunghiuri de aluat nici foarte subtiri si nici prea grosute. Faci o taietura in mijlocul fiecarui dreptunghi si prin aceasta rasucesti usurel un capat.
Intr-o cratita adanca incalzesti uleiul in care mai apoi scufunzi usurel bucatile de aluat, una cate una. Mare atentie deoarece uleiul ajunge sa aiba o temperatura foarte ridicata si de aceea este periculos.
Lasi fiecare minciunica sa fiarba in uleiul incins pe o parte si pe cealalta pana cand capata o culoare aurie. Mai apoi le scoti cu paleta de bucatarie si le asezi pe servete de hartie sa piarda uleiul in exces.
Cand s-au racit le presari cu zahar pudra.

Pofta buna !