luni, ianuarie 05, 2015

Salata Boeuf




Pentru a prepara aceasta salata vei avea nevoie de urmatoarele:
  • carne de vita
  • patrunjel radacina
  • telina radacina
  • pastarnac
  • morcovi
  • cartofi
  • mazare boabe
  • castraveciori murati
  • maioneza
  • sare dupa gust
Pentru inceput tai carnea in bucati si o pui la fiert. Ai rabdare si lasa carnea sa fiarba indelung deoarece salata devine mai gustoasa cand carnea este frageda.
Intre timp curata si spala legumele si pune-le la fiert cu putina sare. Cartofii trebuie sa-i pui la fiert mai la sfarsit deoarece vor fi gata mai repede decat celelalte legume.

Cand toate au fiert bine, procedezi asa:
  • tai carnea in bucatele/fasiute  micute
  • tai legumele si castraveciorii murati cubulete
  • amesteci bine toate ingredientele intr-un bol incapator, adaugand maioneza si sare dupa gust.
Eu nu adaug foarte multa maioneza deoarece prefer sa nu fie acoperit gustul carnii si al legumelor.
In aceasta reteta am scris ingredientele fara a preciza cantitatile deoarece acestea depind de cat de multa salata vrei sa prepari. Insa, de regula, respect urmatoarea proportie a legumelor: 1 telina mai micuta, 1 patrunjel si 1 pastarnac potriviti pentru fiecare 2 morcovi si 2 cartofi. Insa iarasi vin si spun ca totul depinde de gustul tau.
Cand amestecul este gata asezi salata pe un platou, acoperi frumusel cu un strat de maioneza. Iar de aici incolo lasa imaginatia ta sa creze diferite decoratiuni cu ajutorul albusului de ou fiert, al frunzelor de marar sau patrunjel, al fasiutelor de castraveti sau gogosari murati.
Si astfel vei obtine o salata delicioasa si cu un aspect imbietor.