vineri, ianuarie 23, 2015

Prajitura rapida


Daca ai putin timp la dispozitie si totusi vrei sa pregatesti o prajitura aromata si frageda, atunci aceasta este reteta potrivita. Si mai are un avantaj: ai nevoie de putine ingrediente iar modul de preparare este tare simplu. Este  nepretentioasa si se pregateste usor si repede, de aceea eu o numesc prajitura rapida.

Ingrediente: 
  • 700 gr faina alba
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 ceasca de lapte
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • un praf de sare
Ingrediente pentru crema:
  • 250 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
Preparare:
Amesteci faina cu praful de sare si cu praful de copt.
Adaugi zaharul in oua, le mixezi bine, pana cand zaharul se topeste si le incorporezi in faina. Incorporezi apoi untul caldut, laptele si esenta de rom si bati bine acest aluat pana cand devine omogen si fin.

Crema se prepara foarte usor trebuie doar sa omogenizezi la beau-marie toate ingredientele.

Asezi aluatul intr-o tava unsa cu unt. Torni deasupra crema de ciocolata si dai prajitura la cuptorul preincalzit la 180°C. O lasi la cuptor aproximativ 30 - 35 minute. Dupa ce se raceste o poti scoate din tava.
Pofta buna !