sâmbătă, ianuarie 03, 2015

Prajitura cu ciocolata

... cu multa, multa ciocolata !





Ingrediente pentru blat:
7 oua
7 linguri zahar
7 linguri faina
150 gr unt 
4 linguri cacao
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt 
(stins cu suc de lamaie)
   
Ingrediente pentru crema:
300 gr unt
300 g zahar pudra
5 linguri cacao
• esenta de rom
50 ml lapte dulce
4 galbenusuri
300 gr ciocolata menaj


Prepari prajitura astfel:
  • separi galbenusurile de albusuri
  • mixezi bine galbenusurile cu praful de sare si cu untul pana cand vei obtine o crema uniforma
  • bati albusurile spuma si in ele adaugi treptat cele 7 linguri de zahar, crema de galbenusuri, faina, cacaua si praful de copt, obtinand astfel o compozitie de consistenta smantanii groase.
  • torni aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor (incalzit in prealabil la 180°C).

Apoi prepari crema astfel:
  • amesteci bine cele 4 galbenusuri cu zaharul pudra si cu laptele si le fierbi intr-o craticioara, la foc dulce, amestecand pentru a nu se prinde.
  • cand incepe sa se umfle, dai la o parte de pe foc si lasi sa se racoreasca putin
  • incorporezi untul amestecand bine
  • adaugi apoi cacaua, esenta de rom si ciocolata (topita in prealabil la baie de abur)

Cand blatul este aproape copt scoti tava din cuptor, torni cu grija crema peste 
prajitura  si mai dai la cuptor pentru aproximativ 5 - 7 minute.
Lasi  prajitura sa se racoreasca in tava si cand este rece poti sa o scoti pe 
un platou.

Sfat: poti sa inlocuiesti esenta de rom cu esenta de portocale sau cu sirop de menta. Totul depinde de aroma ta preferata.