marți, ianuarie 06, 2015

Prajitura Caramel si Ciocolata



Pentru a prepara aceasta prajitura vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:
7 albusuri
200 gr zahar
7  linguri de faina
         100 gr margarina
   1 esenta de vanilie
1 linguriţă bicarbonat stins cu suc de lamaie
          un praf de sare
Pentru crema:
350 gr ciocolata menaj
12 linguri zahar
1/2 pachet unt
7 galbenusuri
1 esenta de rom
200 g nuca macinata

Prepari astfel:

Blatul:
  • bati albusurile spuma, adaugi treptat zaharul si continui sa bati albusurile pana cand  zaharul se topeste complet
  • adaugi in ploaie faina, praful de sare, bicarbonatul stins cu suc de lamaie, margarina  taiata solzisori fini si esenta de vanilie
  • amesteci totul pana cand vei obtine o compozitie omogena
  • asezi aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180° C
  • lasi blatul la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 de minute
Crema:
  • caramelizezi intr-o cratita cu pereti inalti 6 linguri de zahar
  • adaugi peste zahar  untul si il lasi sa se topeasca amestecand cu grija
  • separat bati bine  galbenusurile cu 6 linguri de zahar pana cand devin crema
  • cand zaharul caramel se racoreste putin, adaugi peste el nuca macinata, ciocolata rasa, esenta de rom si galbenusurile crema
  • omogenizezi totul bine si mai apoi torni aceasta crema peste blat
  • mai dai la cuptor pentru 5 - 10 minute apoi lasi prajitura sa se raceasca in tava, dupa care poti sa o tai si sa o asezi pe un platou … unde, sunt sigura, nu va zabovi prea mult deoarece este tare gustoasa si se mananca rapid.