miercuri, ianuarie 14, 2015

Placinta cu branza si stafide



Cui nu-i plac placintele ? Ei bine, aceasta este o placinta asa cum o pregatesc eu, cu multa branzica dulce adica.
Hai sa incepem !

Ingrediente pentru aluat:
  • 700 gr faina alba
  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • drojdie (cat o nuca)
  • un paharel de lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
Pregatirea aluatului:
Freci bine drojdia cu zaharul, cu laptele cald si cu putina faina pana cand vei obtine o crema de consistenta unei smantane groase.
Amesteci sarea in faina si apoi adaugi crema de drojdie, cele 3 oua si untul (caldut).
Incepi sa framanti toate acestea, adaugand cate putina apa calduta, pana cand se formeaza un aluat fin si elastic pe care il lasi sa se odihneasca in timp ce prepari crema.

Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branzica dulce de vaca
  • 300 gr stafide
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • esenta de lamaie
Pregatirea cremei:
Omogenizezi toate aceste ingrediente amestecandu-le pana la obtinerea cremei.

Dupa ce ai preparat si aluatul si crema ungi bine cu unt o tava incapatoare.
Intinzi aluatul cu sucitorul pentru a obtine o foaie subtire.
Ungi foaia de aluat cu crema de branzica.
Rulezi foaia si o asezi cu grija in tava.
Bagi tava in cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasi la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Vei vedea ca a prins o frumoasa culoare auriu-aramie.
Poti sa o tai dupa ce se raceste.