vineri, ianuarie 09, 2015

Piept de pui pe pat de legume la cuptor


Este o gateala destul de simpla insa aroma ce se va raspandi in bucatarie atunci cand vei scoate tava din cuptor, va aduna instantaneu toata familia in jurul mesei. 


Asadar vei avea nevoie de urmatoarele:

- 3 piepti de pui (insa nu cei ce provin de la pui ce par ca au tinut regim de slabire)
- 3 cartofi marisori
- 3 morcovi
- 1 patrunjel radacina
- 3 tije de telina 
- 1 lamaie taiata feliute si fara coaja
- 1 rosie marisoara taiata feliute
- 1 ceapa potrivita taiata feliute
- 1 ardei gras
- 4 - 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de boabe de piper
- 1 crenguta de cimbru
- piper si sare dupa gust
- 1 - 2 pahare de vin alb
- ulei

Cureti legumele si le tai. Morcovul, patrunjelul radacina si ardeiul le tai fasii in lung iar ceapa, rosia, lamaia si cartofii, feliute rotunjoare.
Asezi in tava un strat de legume. 
Peste acest strat asezi pieptii de pui curatati si crestati putin in lung.
Apoi asezi peste pui alte feliute de legume. Feliutele de cartofi le vei aseza in tava mai catre sfarsit deoarece cartofii se gatesc mai repede decat celelalte ingrediente.
Dregi din sare si piper si dai la cuptor.
Din timp in timp stropesti cu sosul format in tava. In 30 - 35 de minute, la 200°C, gateala este gata.
Pofta buna !