miercuri, ianuarie 14, 2015

Paste cu fructe de mare


Ingrediente:
  • 400 - 500 gr spaghetti
  • 500 - 600 gr fructe de mare
  • 300 gr rosii cherry 
  • 3 catei de usturoi
  • oregano, sare, piper (dupa gust)
  • un pahar de vin alb
  • ulei de masline
Mod de preparare:

Pui la fiert 3 - 4 litri de apa in care adaugi o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca pui pastele la fiert. Sa nu le lasi la fiert prea mult deoarece nu sunt atat de bune daca se inmoaie prea tare. Cand sunt gata le scurgi si le adaugi putin ulei de masline.
Separat, intr-o tigaie incapatoare, pui sa se incalzeasca uleiul, adaugi usturoiul taiat feliute si lasi sa se caleasca putin. Adaugi fructele de mare, rosiile taiate feliute rotunde, paharul de vin si oregano, dregi din sare si piper si lasi sa forfoteasca aproximativ 10 minute la foc potrivit. Torni peste toate acestea pastele si amesteci cu grija. 

Pofta buna !