luni, ianuarie 26, 2015

Paine cu masline


Pentru a prepara painica asta, ai nevoie de urmatoarele:
  • 750 gr faina alba
  • 250 gr masline (fara samburi)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 30 gr drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 paharel  ulei de masline
  • apa calduta cat cere aluatul

Preparare:
Amesteci faina cu sarea.
Freci bine drojdia cu zaharul, cu 1 - 2 linguri de faina si cu apa calduta pana cand vei obtine un aluat de consistenta smantanii groase.
Adaugi acest amestec in faina.
Incepi sa framanti energic, adaugand treptat uleiul si apa pana cand aluatul devine elastic si nu se lipeste de mana.
Incorporezi maslinele.
Lasi painita sa creasca intr-un loc caldut, aproximativ 25 - 30 de minute.
Coci in cuptorul preincalzit.
Pentru primele 5 - 10 minute lasi cuptorul la temperatura mai marisoara (220°C) sa prinda painea putina coaja. Mai apoi lasi cuptorul la 180°C si dupa 40 - 45 de minute este gata.
Pofta mare !