duminică, ianuarie 11, 2015

Musaca de cartofi



Trebuie sa precizez ca nu este musacaua pregatita dupa regulile marilor bucatari, celebri si cu multe stele. Este o reteta
gustoasa, simpla si bogata in acelasi timp. Cu  rabdare si la foc molcom iese o minunatie.

Ingrediente:
  • 500 carne de porc (tocata)
  • 300 carne de vitel (tot tocata)
  • 1 kg de cartofi
  • 3 rosii dolofane, bine coapte
  • 3 cepe potrivite
  • 3 morcovi
  • 3 oua
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 pahar de smantana
  • 1 pahar de vin alb
  • cimbru
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare si piper dupa gust
Preparare:
  • tai cepele maruntel, razi morcovii, cureti rosiile de coaja si le tai si pe ele si mai apoi toate acestea le amesteci in carnea tocata impreuna cu putin ulei si o canuta de apa. Pui acest amestec sa forfoteasca la foc molcom timp de 20 - 30 de minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand pentru a nu se prinde.
  • cand carnea este gata o lasi la o parte sa se raceasca putin si intre timp cureti si tai cartofii in feliute rotunde.
  • carnea racita o amesteci cu sucul de rosii, cu smantana, cu ouale, adaugi cimbrul si boiaua de ardei si o potrivesti din sare si piper.
  • asezi in tava straturi de carne peste straturi de cartofi in asa fel incat sa termini cu un strat de cartofi
  • torni deasupra paharul de vin.
  • dai la cuptor, la foc molcom, pana scade din sos si cartofii  se rumenesc