vineri, ianuarie 02, 2015

Fursecuri fragede


Fursecurile acestea sunt numai bune de pregatit in zilele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie insa doresti sa umpli un platou cu “floricele” fragede ce nu asteapta altceva decat sa fie rontaite.



Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • esenta de lamaie
  • 3 oua 
  • un praf de sare
  • 1/2 lungurita de bicarbonat (stins cu suc de lamaie)
  • 400 gr faina alba
Pentru a le orna poti folosi dulceata de fructe de padure sau ciocolata si miez de nuca.

Pentru a le prepara: 
Incepi prin a freca bine margarina cu zaharul pudra, adaugi unul cate unul ouale. Dupa aceea adaugi la acest amestec: faina (in ploaie), bicarbonatul stins cu suc de lamaie, un praf de sare si esenta de lamaie. Amesteci bine, bine toate acestea pana in momentul in care compozitia devine omogena.
Preincalzesti cuptorul la 180 °C.
Ungi tava cu putin unt.
Asezi fursecurile in tava, in asa fel incat sa nu se atinga, dandu-le forma cu ajutorul duiului tau preferat.
Cand capata o frumoasa culoare aurie sunt gata de scos din cuptor.